LKA bakalaura studiju apakšprogrammas “Starpkultūru sakari” studenti aicina uz “Rudens salonu 2025 – gastronomie française”
Ceturtdien, 27.novembrī, plkst. 18.00 Latvijas Kultūras akadēmijas 2.auditorijā (Ludzas ielā 24) norisināsies bakalaura studiju apakšprogrammas “Starpkultūru sakari” specializāciju Latvija–Francija un Latvija–Francija/Kanāda otrā un ceturtā kursa studentu organizēts pasākums “Rudens salons 2025 – gastronomie française”.
Šī gada tēma ir veltīta franču gastronomijai – mākslai, kas apvieno izsmalcinātas garšas, tradīcijas un dzīves baudīšanas kultūru. Franču virtuve nav tikai ēdiens – tā ir daļa no kultūras, kas ir veidojusies gadsimtu gaitā un šobrīd ir iekļauta UNESCO pasaules nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā.
Pasakuma laikā apmeklētāji varēs atklāt franču virtuves noslēpumus, iepazīt tās bagātību un iepazīt franču ēdiena pasniegšanas tradīcijas. Apmeklētāji aicināti piedalīties šajā gastronomijas piedzīvojumā kopā ar trīs franču kulinārijas ekspertiem un ļauties franču ēdiena burvībai.